sâmbătă, 7 martie 2009

Zacusca de Peste

Ingrediente:
  • Pentru 5 portii: 1 kg peste, 7350 g ceapa, 250 g morcovi, 400 g castraveti murati, 50 g pasta de tomate, 80 g masline, 1 legatura patrunjel verde, 80 ml ulei, 100 ml vin, sare, piper, cimbru, foi de dafin, dupa gust.

Preparare:
  • Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala , se portioneaza si se condimenteaza cu piper si sare.
  • Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie rondele.
  • Castravetii se curata de coaja si de seminte apoi se taie rondele si impreuna cu ceapa si morcovii se inabusa in jumatate din cantitatea de ulei cu adaos de apa.
  • In timpul inabusirii se adauga maslinele, foile de dafin, cimbrul, piperul macinat, sare si cca 1,500 l apa fiarta, continuandu-se fierberea (inabusirea).
  • Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate si se mai fierb impreuna cca. 5 minute.
  • Pestele portionat si condimentat se inabusa in restul de ulei cu adaos de supa de peste.
  • Cand este fiert se aseaza in tava peste legumele inabusite, se adauga vinul (stropit pe toata suprafata) si patrunjelul, curatat, spalat si taiat marunt. Se introduce tava la cuptor, pentru gratinare, cca 10-15 minute.
  • Se serveste in farfurie sau pe platou, portia de peste cu garnitura de legume si sosul respectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu